VLAST SE VALJA U PARAMA, GRAĐANI U BLATU: Nema asfalta u centralnom dijelu Brčkog

Kako brčanska vlast zna biti inertna, jalova i nezainteresovana najbolje odslikava dio ulice Svetozara Ćorovića u centralnom dijelu grada u naselju Kolobara, između Ženskog mosta i buvlje pijace, koji  godinama izgleda kao seoska volovska staza. U periodu kiša, posebno u ovo doba, put je uvijek potpuno blatnjav  jer ni jedna brčanska vlada do sada nije našla za shodno da asfaltira ulicu koja se nalazi gotovo u samom centru Brčkog.

U isto vrijeme amandmanima političkih stranaka asfaltirano je na stotine kilometara puteva i ulica daleko van gradskog dijela Distrikta, ali eto, ni jednoj političkoj stranci, a ni dosadašnjim šefovima u vladi, nije stalo da se asfaltira centar grada.

Ako se uzme u obzir da, bježeći od radnika JP Putevi Brčko koji naplaćuju parkinge po gradu, ovdje svoja vozila parkiraju ne samo oni koji dolaze na buvlju pijacu, već i svi ostali kojima je cijena parkinga preskupa, onda se može zamisliti kakav se blatnjavi vašar ovdje odigrava.

Sramota za vlast koja godišnje potroši više od dvjesta miliona maraka a da nije u stanju izdvojiti 30-50 000 KM za osnovnu infrastrukturu u centru grada. Tako centralni dio grada biva ruglo po kojem pišaju posjetioci buvlje pijace, a stanovnici ulice u čizmama hodaju po blatu, spominjući familiju onome koji izmisli da je Brčko "ogled za ugled".

B.O.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email