Saopštenje za javnost: "Minut do dvanaest je"

                                                                                             Saopštenje za javnost

Kada je formirana postojeća skupštinska većina u Brčko distriktu, pompezno je najavljivala blagostanje, nove projekte, pokretanje posrnule privrede, beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije. A danas šest godina posle stanje je toliko loše da lošije ne može biti.

Pokazalo se da se radi o skupštinskoj većini nekoliko pojedinaca, a ne političkih stranaka, koja funkcioniše od dana do dana i na dnevno-političkim interesima i potkusurivanjima, bez jasne vizije i strategije, za bilo šta u Brčkom.

Da je riječ o vlasti bez snage, znanja i hrabrosti koja ne samo da ne rješava naslijeđene probleme, kako je to najavljivala, nego naprotiv, stvara nove, kojima se kraj ne nazire, ali se već naziru štetne posledice za distrikt Brčko.

Partija demokratskog progresa poziva vladajuće političke stranke da prestanu sa manipulacijom stanovništva i izmišljanjem „ borbe za nacionalna pitanja „ koju navode kao razloge stalnih političkih kriza, kada već svi u Brčko distriktu znaju da su stvarni razlozi kriza: (ne)usvajanje sistemskih antikoruptivnih zakona, uspostavljanje kontrola nad javnim preduzećima i ustanovama, upravljanje poslovnim zonama, finansijski podsticaji privilegovanim preduzećima i pojedinicima, novi milionski infrastrukturni projekti itd.

Bolju i prosperitetnu budućnost za građane Brčkog, mogu izgraditi samo one političke stranke i pojedinci koji su odlučni i koji se ne plaše izazova: „borbe protiv kriminala i korupcije“ i „nepravde“.

Minut do dvanaest je.

S poštovanjem,

Informativna služba PDP Brčko

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email