Započelo asvaltiranje dijela zaobilaznice. Analiza problema i propusta “malo sutra”

Na brčanskoj zaobilaznici počelo je probno asvaltiranje dijela trase, javljaju lokalni mediji. Radi se o jednom od najznačajnijih i najskupljih kapitalnih projekata u Brčko Distriktu.

Za dva dana ugrađeno je više od hiljadu tona asvalta, a ako analiza pokaže da su zadovoljeni kriterijumi kvaliteta, radovi će biti nastavljeni na dvije lokacije, saopšteno je iz JP “Putevi”-

"Već od ponedjeljka trebalo bi početi asvaltiranje dionice u Gredicama i druge, u Goricama", rekao je Miroslav Miškić, direktor JP "Putevi Brčko".

Gradnja brčanske zaobilaznice, duge skoro 19 kilometara, finansira se kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, a prema revidiranom kalendaru i troškovniku, koštaće oko 30 miliona evra.

Radilište je danas posjetio i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić. On je izrazio zadovoljstvo što se, uprkos problemima i brojnim spekulacijama, nastavlja gradnja na trenutno najvažnijem gradilištu u Distriktu.

"Između toga da se bavimo sami sobom i nastavka posla mi smo izabrali ovo drugo", rekao je gradonačelni Milić i dodao da će biti vremena za analizu propusta u realizaciji ovog projekta.

No, bojimo se da to obećano vrijeme za analizu problema i propusta u provedbi kapitalnih projekata zvaničnici Distrikta smještaju u beskonačnost ili kako bi se kolokvijalno reklo, bit će “malo sutra”. Treba li podsjećati da je problema i propusta u izgradnji zaobilaznice već bilo u izobilju, te da je glavni izvođač već dostavio račun na dodatnih 2.5 milion eura sa produženjem roka završetka radova od oko 400 dana. Analiza propusta koji su doveli do ovoga svakako će biti, kako najavljuju brčanski čelnici, “malo sutra”

 

E.U.
Izvor: Radio Brčko

Pin It
Print Friendly, PDF & Email