Vlada Brčko Distrikta ponovo prekinula sjednicu. Gradonačelnik izjavljuje da se ne radi o krizi

Ponovo je prekinuta sjednica Vlade Brčko Distrikta BiH zbog neusaglašenosti stavova oko tačke vezane za izmjene zakona o socijalnoj zaštiti. Sjednice Vlade Distrikta se već duže vrijeme odgađaju ili prekidaju ali gradonačelnik tvrdi da ne postoji kriza u radu Vlade. Kako li tek izgleda kada se radi o krizi?

Po Milići ovo prekidanje ili odgađanje sjednica Vlade: „Ne odslikava neku krizu vlasti u Distriktu Brčko već možda više pokazuje kako inače vlast funkcioniše na prostoru Brčkog. Dakle, vrlo teško, uz činjenicu da imamo veliki broj političkih partija, da imamo različite interese i onda je neophodno sve to usaglasiti, da bismo donijeli jednu kvalitetnu odluku“, kazao je za “Radio Brčko”, gradonačelnik Siniša Milić.

U konkretnom slučaju, riječ je o Pravilniku o ispunjenosti uslova za osnivanje domova za stara lica. U prijedlogu šefa Odjela za zdravstvo dr. Čandića je stojalo da šef odjela donosi Pravilnik, dok su neki članovi Vlade smatrali da to treba da radi Vlada.

Milić je izrazio uvjerenje da će se ovaj problem riješiti. Višegodišnje stanje u toj oblasti dosta je nesređeno, a ova materija može se urediti kroz izmjene i dopune zakona.

Novi nastavak 35. redovne sjednice Vlade Brčko Distrikta će se održati u srijedu 25.04.2018. godine i do tada se očekuje konsenzus u Vladi u vezi izmjena Zakona o socijalnoj zaštiti Brčko Distrikta.

 

Izvor: Radio Brčko

Pin It
Print Friendly, PDF & Email