Na sutrašnjem skupštinskom zasjedanju zahtjev SDS-NDP-a za smjenom gradonačelnika Milića

Nekoliko poslanika u brčanskom parlamentu iz Koalicije SDS-NDP sutra će zatražiti da se u dnevni red skupštinskog zasjedanja uvrsti rasprava o smjeni gradonačelnika Siniše Milića koji je na ovu funkciju izabran 2016. godine kao član SNSD-a, saznaje Srna iz dobro obaviještenih izvora u Skupštini Brčko Distrikta.

Ukoliko se to desi, to će označiti kraj desetogodišnje saradnje dvije najjače srpske stranke u Distiktu.

Izvor Srne u brčanskoj skupštini naglasio je da je "na izbacivanju SNSD-a iz vlasti insistirao povjerenik SDS-a u ovom gradu Mladen Bosić, iako se značajan broj članova rukovodstva SDS-a u Brčkom protivi takvoj odluci jer će ona ugroziti poziciju srpskog naroda u Distriktu".

Međutim, isti izvor tvrdi da je "još nejasno da li će svi poslanici iz ove koalicije dići ruku za smjenu srpskog gradonačelnika i tako ponijeti epitet 'srpskih izdajnika', kako se pri samoj pomisli na ovakav scenario u srpskoj javnosti kvalifikuje takav potez".

Dodatnu prepreku realizaciji ovakvog plana, kaže on, predstavlja i saradnja SP i SNSD-a na nivou Srpske, ali i kolebanje PDP-ovog poslanika Siniše Golića.

Ukoliko se, ipak, desi željeni scenario u opoziciji bi se iz aktuelne većine pored SNSD-a našao i HDZ.

Prema tvrdnjama izvora Srne, novog gradonačelnika Brčko Distrikta povjerenik SDS-a u Brčkom Mladen Bosić planira da traži između Rodoslava Bogičevića ili Nenada Kojića koji su poslanici NDP-a u brčanskom parlamentu.

Njih je inače prije šest godina upravo Bosić izbacio iz SDS-a i to nakon unutarstranačkih izbora na kojima je Radoslav Bogičević bio izabran za predsjednika Opštinskog odbora SDS-a u Brčkom.

Najveći broj srpskih šefovskih mjesta u brčanskoj vladi drži upravo kadar ove koalicije.

Upućeni u politička zbivanja u Brčkom naglašavaju da se Bosić na ovaj potez odlučio kako bi pokušao da poboljša, kako kažu, katastrofalno stanje u brčanskom SDS-u, ali i vlastiti veoma poljuljani rejting u SDS-u.

Od gradonačelnika Siniše Milića nismo uspjeli dobiti komentar u vezi sa najavljenim potezom povjerenika Bosića, jer nije odgovarao na telefonske pozive Srne.

 

(SRNA)

Pin It
Print Friendly, PDF & Email