Milić: Promjene u Vladi Brčko Distrikta nakon konsultacija sa Bošnjacima iz parlamentarne većine

Nakon upozorenja iz SDS-a (dr. Milan Purić) da “dobro razmisli” o onome što najavljuje uraditi gradonačelnik Siniša Milić za medije izjavljuje da i dalje ostaje kod stava da ima osnova za promjene u brčanskoj Vladi, ali će one uslijediti tek nakon konsultacija sa članovima parlamentarne većine.

«Ostajem i dalje kod te odluke, a za sve one koji misle da je nemam pravo donijeti, varaju se. Istini za volju, na takvu moju odluku brčanski Parlament može uložiti veto», kazao je Milić, dodavši da oni koji ga pozivaju da podnese ostavku, zbog krize unutar bloka srpskih strana, upravo, ti isti, i jesu krivci za trenutnu situaciju.

Kad je riječ o konstatacijama da blok okupljen oko SDS-a, u Skupštini Distrikta, ima sedam zastupnika, što je dovoljno da bude dio parlamentarne  većine, Milić kaže da nikome nije zabranjeno da tvrdi šta god hoće, te da on zna šta piše na papiru.

  Iz onoga što javno izjavljuje gradonačelnik Milić njegove (SNSD-ove) namjere su jasne i javno obznanjene, isključiti SDS iz vladajuće većine. Sada su na redu politički partneri u vlasti, prije svega Bošnjaci, da se izjasne o ovom prijedlogu gradonačelnika Milića.

 

 

 

 

bF

 

Izvor: Radio Brčko

Pin It