Za prevazilaženje aktualne političke krize SDS predlaže da se formira koncentracijska vlasti u Brčko Distriktu

Predstavnici koalicije SDS-NDP u Brčkom na današnjoj konferenciji za medije su, kao jednu od mjera za prevazilaženje aktualne političke krize, predložili da predstavnici svih srpskih parlamentarnih stranaka uđu u vladajuću većinu, ne protiveći se da tako učine i predstavnici stranaka iz druga dva naroda, odnosno da se formira koncentracijska vlast.

“Predlažemo da svi srpski poslanici uđu u skupštinsku većinu. Ne protivimo se da i svi predstavnici drugih naroda budu članovi skupštinske većine, čime bi se jasno stvorila koncentraciona vlast za koju ne mislimo da je najbolje rješenje, ali bi sigurno bilo bolje od ovako nakaradnog rješenja koje je, čini mi se, sada na pomolu”, rekao je Purić na konferenciji za novinare.

Komentarišući tvrdnje gradonačelnika Brčkog Siniše Milića da ima podršku i poslanika SDS-a Uroša Vojnovića, zajedno sa poslanicima SNSD-a i Socijalističke partije, Purić je rekao da Vojnović nije slijedio politiku SDS-a, nego druge političke partije, što je nespojivo sa članstvom u SDS-u.

“Lični čin takvog tipa je, u stvari, nož u leđa stranci na čijoj je listi i to na broju jedan osvojio mandat i ušao u Skupštinu. Mislim da takvo ponašanje čak vodi pokušaju cijepanja stranke. To ćemo onemogućiti i spriječiti u korijenu”, naglasio je Purić.

Komentarišući moguće smjene predstavnika SDS-a u izvršnoj vlasti, što je gradonačelnik juče demantovao, Purić kaže da se SDS tome neće protiviti i da će članovi ove stranke sami podnijeti ostavke, a neće čekati da ih on razrješava.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i članovi NDP-a, a njihov poslanik Radoslav Bogićević potvrdio je da će klub poslanika SDS-NDP u Skupštini Brčko Distrikta i dalje zajedno nastupati, bez obzira na to da li će biti u vlasti ili opoziciji.

 

Izvor: ATV, Radio Brčko

Pin It