Tragi-komična kontradiktorna patetična “politika” Uroša Vojnovića

Poslanik SDS-a u Skupštini Brčko Distrika BiH Uroš Vojnović  je danas (četvrtak, 10.05.) održao konferenciju za štampu. U svome obraćanju javnosti pokušao je objasniti svoj stav podrške gradonačelniku Miliću, odnosno SNSD-u.

Osnovni razlog, kako navodi Vojnović, njegove podrške gradonačelniku Miliću i SNSD-u, mimo stavova njegove stranke SDS-a, koja mu je dala mandat, je pokušaj očuvanja srpskog jedinstva u Brčko Distriktu BiH, koje Vojnović svodi na koalicioni savez SNSD-a i SDS-a. Pored toga, Vojnović izjavljuje, da on smatra da nije ništa loše uradio, da je on i dalje član SDS-a, da je SDS njegova kuća i da on ne može djelovati protiv SDS-a, odnosno svoje kuće.

Odgovarajući na pitanje šta će  preduzeti u slučaju da  ga rukovodstvo stranke zbog podrške gradonačelniku Siniši Miliću  isključi iz SDS-a Vojnović je rekao: “Ukoliko me isključe iz SDS-a ja ću se već sutradan ponovo učlaniti u SDS”.

Ovakvi patetični, kontradiktorni, politički neutemeljeni stavovi mogu se shvatiti samo kao emocionalna lična reakcija čovjeka koji se ne snalazi  u meandrima brčanske politike.

 

E.U.

Pin It