Poslanički klub SDS – NDP u Brčko Distriktu više nije dio parlamentarne većine

Poslanički klub SDS – NDP u Brčkom više nije dio parlamentarne većine. Gradonačelnik Siniša Milić kaže da su odbijanjem prijedloga da ostanu u većini i ranijim nastojanjima njegovog rušenja razbili decenijski savez SDS-a i SNSD-a u Distriktu.

Prijedlog SDS-a da se u Brčkom formira koncentraciona vlast je loš prijedlog. U protivnom Srpska demokratska stranka bi predložila da se tako vlast ustroji na nivou BiH gdje je ona dio vlasti, poručio je gradonačelnik Siniša Milić.

Ovdje je SDS, ovom aktivnošću zabila nož u leđa prije svega srspkom jedinstvu na ovom prostoru i nekim principima na osnovu kojih je formirana SDS kao nacionalna politička organizacija, kao nacionalni politički pokret”, rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko Distrikta BiH.

Iz SDS -a danas se nisu oglašavali. Na jučerašnjem obraćanju medijima rekli su poslanički klub SDS-NDP nikada nije tražio smjenu gradonačelnika, te, da ih je on eleminisao iz skupštinske većine iz samo njemu poznatih razloga. S druge strane smatraju da je i njima zaboden nož u leđa kada je njihov stranački kolega Uroš Vojnović potpisao da podržava gradonačelnika.

“U stvari je slijedio politiku koja nije utvrđena organima stranke, odnosno politku druge stranke i to je nespojivo sa članstvom stranke”, naglasio je Milan Purić, šef kluba poslanika SDS-NDP u skupštini Brčko Distrikta.

Gradonačelnik Siniša MIlić je poručio da je rekonstrukcija vlasti u Brčkom neminovna te da je na njegovu stranu uz poslanike SNSD-a, socijalista i Uroša Vojinovića stao i, sada već bivši opozicionar, poslanik PDP-a Siniša Golić.

 

Izvor: atv.bi

 

Veza sa:

Tragi-komična kontradiktorna patetična “politika” Uroša Vojnovića

Pin It