Koalicija SDS i SNSD model koji je u krizi; Brčko Distriktu potrebne korijenite promjene

Lider Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da je SP odlučila da bude dio vlasti u Brčko distriktu, a da je na ostalim koalicionim partnerima da se dogovore ko će još biti u skupštinskoj većini.

Đokić je ocijenio da je Brčko Distrikt BiH zapao u veliku krizu i da mora doći do korjenitih promjena koje ne mogu izvesti samo Srbi.

"Te promjene moraju, zajedno sa Srbima, da kreiraju i izvedu i Hrvati i Bošnjaci kroz svoje političke stranke i političke uticaje", rekao je Đokić Srni i dodao da je ovih dana postignut politički dogovor.

Ističući da je SP godinama bila u opoziciji u Brčko distriktu, Đokić je rekao da socijalisti nisu htjeli saradnju sa nekim partijama jer su znali da njihov rad i aktivnosti koje su preduzimane neće dati rezultate.

On je podsjetio da su u Brčko Distriktu skoro šest godina u srpskom bloku bili SDS i SNSD, čime je Brčko bilo jedan od rijetkih gradova gdje je bila ta koalicija, a očigledno je, kako kaže, da je takav model saradnje došao u krizu i da ne daje rezultate.

"Brčko je grad koji je počeo da vidljivo slabi posljednjih godina i gubi svoju privredu, koja je bila jako razvijena i služila za potrebe stanovništva, kao i preduzeća koja su davala ukupan doprinos razvoju tadašnje BiH i Јugoslavije", rekao je Đokić.

 

 

Agencije

Pin It
Print Friendly, PDF & Email