TAJKUNI VLADAJU U BRČKO DISTRIKTU

"Tajkuni iz vrha SNSD-a iz Brčkog su ti koji povlače konce da bi zadržali svoje interese, a gradonačelnik Siniša Milić je samo  marioneta", kazao je predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH i povjerenik SDS za Distrikt Brčko Mladen Bosić.

Komentarišući dešavanja u Distriktu Brčkom, Bosić je rekao, tokom gostovanja u programu BN TV, da je SDS pokrenuo pitanje legitimiteta rada u Skupštini zato što u skupštinskoj većini treba da budu tri Hrvata da bi skupštinske odluke bile legitimne.

"Očigledno je HDZ shvatio to kao da je upereno protiv njega, jer oni učestvuju sa dva Hrvata u skupštinskoj većini. SNSD se priključio tome, napravili su plan kako da izbace SDS iz vlasti", kazao je Bosić, navodeći da su SNSD i HDZ od početka formiranja distrikta jedine stranke koje su stalno bile u  vlasti Brčkog.

Prema njegovim riječima SNSD i HDZ su najodgovorniji za ovako lošu situaciju u Brčko Distriktu.

"Najviše građana je napustilo Brčko distrikt, koji se ne razvija nego stagnira u svakom pogledu", ocijenio je Bosić.

"Kada su SNSD i HDZ osjetili da su njihovi interesi ugroženi, onda su krenuli u prekompoziciju skupštinske većine. Upravo tajkuni iz vrha SNSD-a iz Brčkog su ti  koji povlače konce da bi zadržali svoje interese, a gradonačelnik Milić je tu marioneta", naglasio je Bosić, dodajući da oni kupuju poslanike kao što je to i bilo prilikom formiranja Vlade Željke Cvijanović.

"Ovaj put su kupili Uroša Vojinovića iz SDS-a i napravili većinu na vještački način", konstatovao je Bosić, navodeći da se tu radi o velikim ličnim interesima.

"Na taj način su oslabili poziciju Srba u Brčko Distriktu. Pokazali su da je njihov cilj zaštita najvećih tajkuna u Brčkom. Ti ljudi ne mogu upravljati životima i sudbinama Srba u Brčkom. Mislim da će se to pokazati i na izborima i da će građani to shvatiti.

 Ostaje nam jedino borba protiv korupcije jer je politička korupcija nešto što razara bilo kakvu ideologiju i političke ciljeve. To je postala praksa političkog ponašanja u Republici Srpskoj, ali i u Brčkom", zaključio je Bosić.

 

Izvor: BN TV

Pin It