Nastavljena saradnja Vlade Republike Srpske i Vlade Distrikta Brčko vezano za stanove na Ilićki…

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović boravio je danas u Brčkom na radnom sastanku sa gradonačelnikom Sinišom Milićem.

Zaključen  je ugovor o regulisanju obaveza i uređenju odnosa između Vlade Republike Srpske i Vlade Distrikta Brčko vezano za stanove poginulih boraca koji su izgrađeni u naselju Ilićka, čime je stvoren pravni temelj da se korisnici stambenih jedinica mogu uknjižiti kao vlasnici.

“Potpisivanjem ovog ugovora mi smo i pravno stvorili osnove da se korisnici stambenih jedinica u boračkoj zgradi u naselju Ilićka mogu uknjižiti kao vlasnici. Time smo okončali jedan važan posao koji je započet 2010. godine” rekao je  Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Obaviješten sam da je svršen i idejni projekt još jedne stambene zgrade koja će biti podignuta u Brčkom sa 18 stambenih jedinica. U pitanju su sredstva Vlade Brčko distrikta BiH i mi ćemo s ovih 18 stanova završiti proces stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u Brčkom“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a je rekao: “Napomenut ćemo da je Vlada Republike Srpske za sve ovo vrijeme uložila oko dva miliona i 370 hiljada u zbrinjavanje porodica poginulih, porodice invalida od prve do četvrte kategorije i negdje oko  125 riješeno”. „Kada tome dodamo i banjske rehabilitacije, zapošljavanje i jednokratne novčane pomoći, Vlada Republike Srpske je do sada u Brčko Distrikt uložila 2.880.000 KM“, dodao je ministar Savanović.

 

 

Izvor: BDC TV

Pin It