KAKO “KUPITI” HRVATSKE “PAPKE” (POSLANIKE) U BRČKO DISTRIKTU?!

Problemi funkcioniranja vlasti u Brčko Distriktu BiH, odnosno rada Skupštine Brčko Distrikta započeli su nakon što je Tomislav Stjepanović, sada već bivši poslanik HDZ-a, napustio njihov klub i priključio se dvojici odbornika iz HSS-a.

Trenutno od ukupno pet hrvatskih poslanika u Skupštini Brčko Distrikta dvojica su dio nove većine. Trojica su u opoziciji i ne prisustvuju sjednicama na kojima je potrebno prisustvo najmanje tri hrvatska poslanika da bi se usvojile određene odluke. Navodno zbog bolesti su izostajali sa sjednica. Stoga se sa dnevnog reda skidaju odluke za koje je potrebno prisustvo tri hrvatska poslanika.

Tim povodom oglasio se Đorđa Kojić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Brčko Distriktu BiH u Nezavisnim novinama. Bez obzira na negodovanje tri hrvatska poslanika u Skupštini Brčko Distrikta, sjednica koja je zakazana za ovu sedmicu biće održana, a nakon toga vjerovatno će doći do razgovora o mogućem ulasku i HSS-a u novoformiranu skupštinsku većinu, rekao je Kojić.

"Sjednica će biti održana. U ovom trenutku ne znamo ko će od Hrvata doći, ali bez obzira na to sjednica Skupštine Brčko Distrikta bit će održana. Pozivamo HSS i njihove poslanike da razgovaramo, a i u novoj većini koja je napravljena ima mjesta i za njih. Sve je do njih", rekao je  Đorđa Kojić.

 

bF

Izvor: Nezavisne novine

Pin It
Print Friendly, PDF & Email