PDP PRVI PUT U VLASTI BRČKO DISTRIKTA

U prostorijama PDP-a Brčko distrikt BiH održana je press konferencija za medije na kojoj su o aktuelnoj političkoj situaciji govorili predsjednik PDP-a Brčko Siniša Golić i novi šef Odjeljenja za komunalne poslove Zoran Bulatović.

PDP   nakon šest godina počinje da bude dio  izvršne vlasti preko mjesta šefa Odjeljenja za komunalne poslove Brčko Distrikta. Prvi put postaju dio parlamentarne većine u izvršnoj vlasti od osnivanja Distrikta i formiranja stranke.

“Mi ćemo u daljem radu kroz izvršnu vlast pokušati da pokažemo da se nismo promijenili u odnosu na ono što smo bili sve ove godine.Nadam  se da ćemo uspjeti da  razbijemo stereotip koji postoji kod   građana. Stereotip u tom smislu  da su svi isti  to jest  da se mijenjaju kada prelaze u vlast” rekao je Siniša Golić, predsjednik PDP-a Brčko.

Preko odjeljenja za komunalne poslove PDP Brčko Distrikta  kao politička stranka dobija direktnu odgovornost i  shodno tome navode da im je cilj kroz svoje političko djelovanje  dati doprinos i u ostalim procesima razvoja Dstrikta.

“Nastojat ćemo da stvorimo uslove za povećano zapošljavanje kroz dovođenje investitora. Smatramo da ne trebamo praviti razliku dali investitori dolaze preko Vlade Republike Srpske Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Savjeta ministara ili nekim drugim kanalima. Razlike ne smije da bude jer nama je cilj da ljudi ne odlaze već da se u što većoj mjeri zapošljavaju. Fokus stavljamo na firme koje se bave proizvodnim djelatnostima” kaže Golić.

“Kroz odjeljenje za komunalne poslove u narednom periodu moj fokus i prioritet jeste da se radi na rješavanju pitanja deponije i na rješavanju pitanja pročišćavanja otpadnih  voda. Treba i da se ubrza proces kapitalnih proojekata kako iz prethodnih godina tako i iz 2018. godine. Treba se na tome hitno raditi i potrebno je da se konceptualno riješi pitanje vodosnabdijevanja Distrikta” rekao je Zoran Bulatović, šef Odjeljenja za komualne poslove.

Prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma nove Skupštinske većine jedno od bitnih pitanja koje je uključeno kao dio koalicionog sporazuma jeste da se već od slijedećeg budžeta za 2019. godinu ne mogu predlagati infrastrukturni projekti za koje nije riješena projektno tehnička dokumentacija.

 

Izvor: BDC TV

Pin It