PENZIONERSKA DEMOKRATSKA STANKA (PDS) U BRČKO DISTRIKTU

U Brčko Distriktu BiH danas je izabran Opštinski odbor Penzionerske demokratske stranke /PDS/, koji će predvoditi njen predsjednik Vid Grujić.

Tom prilikom Grujić je istakao da nova stranka ima perspektivu na ovim prostorima.

“Naš je cilj da se zajedno sa Udruženjem penzionera u Brčkom borimo za bolji životni standar ove populacije, a zajedno ćemo sarađivati sa Vladom Brčko Distrikta kako bismo to ostvarili”, rekao je Grujić.

Izboru Opštinskog odobra PDS-a prisustvovao je predsjednik ove stranke i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Stevančević.

On je istakao da penzioneri od PDS-a na republičkom, ali i lokalnom nivou, mogu očekivati beskompromisnu borbu za bolje sutra, ne samo penzionera, nego svih građana Republike Srpske.

“Za izbore se nismo prijavili ni samostalno, ni u koaliciji sa drugim političkim partijama, ali ćemo ići na listu jedne od vladajućih političkih partija, da li će to biti SNSD ili Socijalistička partija o tome nismo još postigli detaljan sporazum, ali će to biti poznato za par dana”, naveo je Stevančević.

On je naglasio da penzionere u Republici Srpskoj najviše muče male penzije, jer još nisu na zadovoljavajućem nivou zato što 220.000 penzionera prima manje od 500 KM mjesečno.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Pin It