Oni koji pokušavaju da prave novu većinu glavni su krivci stagnacije Distrikta

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, šef Odjeljenja za javne poslove Sabrija Jašarević i direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko" Miroslav Miškić obišli su danas radove na početku izgradnje kružnog toka u Mjesnoj zajednici Ilićka.

Tim povodom gradonačelnik Milić je izjavio:

„Nadam se da će nova rekonstruisana Vlada biti efikasnija u ispunjavanju uslova i zahtjeva koji dolaze kada su u pitanju ovakvi projekti, jer nam slijedi izgradnja još šest kružnih tokova. Koliko sam informisan JP „Putevi Brčko" je uputilo zahtjev za dobijanje dozvola za gradnju i ostalih kružnih tokova i nadam se da će odgovori biti pozitivni i u skladu sa zakonskim procedurama".

 
„To podrazumijeva promjenu razmišljanja političkih aktera u Brčkom koji bi upravo u ovakvim aktivnostima trebalo da vide svrhu politike, a ne da izazivanje političkih kriza, prekompozicije vlasti i zahtjevi za realizacijom isključivo stranačkih interesa da budu prioritet u djelovanju. I ovih dana smo svjedoci različitih pokušaja političkih stranaka da izolovano u razgovoru s pojedincima i poslanicima nude funkcije i pokušavaju da prave neke nove skupštinske većine radi zadovoljenja stranačkih interesa. Siguran sam da to neće proći iz razloga što su upravo ti akteri u proteklih deset godina obavljali najvažnije funkcije u vlasti i dali nemjerljiv doprinos stagnaciji u razvoju Distrikta", zaključio je gradonačelnik Milić.

 

Izvor: Info Brčko

Pin It