Nove ostavke u brčanskom SDS-u: Simo Kojić napustio SDS

Simo Kojić, dugogodišnji član Srpske demokratske stranke i bivši nosilac brojnih funkcija, saopštio je danas da je napustio ovu stranku, zbog, kako kaže, diskreditacije i omalovažavanja od onih koji u zadnjih 14 godina rukovode strankom.

Kojić je bio član Srpske Demokratske Stranke od 1990. godine, odbornik u prvoj višestranačkoj Skupštini Brčkog 1990. godine, predsjednik OO SDS Brčko od 1995. godine do 1997.god., poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske od 1996. do 1998. i od 2000. do 2002. godine, bio je delegat u Vijeću naroda RS od 2002 - 2006. godine

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelini:

Kao dugogodišnji član, sa strankom sam prošao dug i lijep i težak put, na kojem je bilo uspona, padova, sukoba mišljenja među članovima, ali uvijek i jedino u cilju da se nađu bolja politička riješenja za SDS. Dao sam SDS-u najviše što sam u svakom tom trenutku znao i mogao.

Posljednjih 14 (četrnaest) godina ulaskom pojedinih ljudi u SDS koji su „namirisali“ plijen i šansu za lako ostvarivanje svojih ličnih interesa, stranka je vremenom počela da gubi svoj identitet,ugled, rejting i kredibilitet. Svi moji pokušaji kao i pokušaju još nekih članova SDS-a da ukažemo na loše poteze i loš način rada, tumačeni su kao opoziciono djelovanje i djelovanje protiv stranke.

Dugo trpim diskreditaciju i omalovažavanje od onih koji u zadnjih 14 (četrnaest) godina rukovode strankom. Zbog lošeg rada i ovakvog sastava rukovodstva nemam namjeru više učestvovati u aktivnostima stranke i time davati pojedinim „političarima“ legitimitet, te sam donio odluku o napuštanju SDS-a.

11.juni 2018. god.

Simo Kojić s.r.

Pin It