Milić: Bosić žrtvuje SDS radi vlastite političke promocije

Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Siniša Milić izjavio je Srni da se “stiče utisak da je povjerenik SDS-a u Brčkom Mladen Bosić odlučio da cijelu opštinsku organizaciju ove stranke žrtvuje radi vlastite političke promocije na predstojećim izborima”.

Milić je rekao da mu je žao zbog toga, jer je SNSD sa ljudima iz SDS-a zajednički bio u vlasti u Brčkom posljednjih 10 godina.

“Međutim, gospodin Bosić je očigledno procijenio da se saradnja SDS-a i SNSD-a u Brčkom ne uklapa u njegovu političku bajku o ‘dobrim’ i ‘zlim’ momcima u Brčkom i Republici Srpskoj, o vilenjacima i tajkunima, pa je brže bolje odlučio da rasturi ovu široku srpsku koaliciju”, istakao je Milić, komentarišući optužbe koje je Bosić iznio na rad vlasti u Distriktu.

On je istakao da ga iznenađuje što Bosić tako olako prelazi preko činjenice da je upravo kadar SDS-a u proteklih 10 godina rukovodio ključnim resorima Vlade Distrikta, a ne SNSD, tako da SDS ne može pobjeći od vlastite odgovornosti za sve dobro ili loše u Brčkom.

“Na njegovu nesreću, i u Opštinskoj organizaciji SDS-a sve je manje onih koji vjeruju u Bosićeve bajke, što potvrđuju masovnim napuštanjem članstva”, rekao je gradonačelnik Brčkog.

Milić je naglasio da je Bosić pokušajem prodaje pozicije gradonačelnika Bošnjacima pokazao odgovornost i domete svoje nacionalne politike.

 

Izvor: SRNA

Pin It