Programska konvencija Socijaldemokratske partije BiH predstavljena u Brčko Distriktu BiH

Na Programskoj konvenciji Socijaldemokratske partije BiH održanoj u Brčkom prezentovan je Plan 10 i naglašeno da svi građani BiH žele vlast koja će voditi Bosnu i Hercegovinu na ispravan način i rješavati probleme koji su jednaki u svim dijelovima naše zemlje.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kaže da Plan 10 na prvo mjesto stavlja brigu o građanima i njihovim potrebama. Imaju rješenja i način kako da naše škole budu bolje. U kreiranju Plana 10 svoj glas su dali i mladi koji žele obrazovanje i jednaku šansu da ostanu i da daju svoj doprinos razvoju naše zemlje.

“Građanima Bosne i Hercegovine, pripadnicima svih naroda, poručujemo da trebamo biti ponosni kao pripadnici svog naroda ali da trebamo malo više biti Bosanci i Hercegovci. Problemima trebamo prilaziti više sa ljudske strane a odluke bi trebale biti više ljudske nego političke”, istakao je Nermin Nikšić.

Branka Đurić, povjernica SDP BiH Regije Brčko na konvenciji je rekla da je SDP bila i ostala partija svih građana u BiH.

„Tu smo da vam kažemo šta želimo i možemo da uradimo u Brčko Distriktu. Želimo da čujemo vaše ideje i probleme. Samo zajedno sa svima vama može se desiti promjena nabolje u cijeloj BiH. Znamo da svi u BiH imaju probleme kada je u pitanju zdravstvo i zato ćemo osigurati osnovni paket zdravstvenih usluga za sve građane, kroz naš pojekat zdravstvo za sve“, naglasila je Đurić.

„Plan 10 neće dozvoliti ovoliku stopu nezaposlenosti među mladim ljudima. Plan 10 neće dozvoliti da četvrtina zaposlenih građana u našoj zemlji živi na granici siromaštva.

Od poštenog rada se mora i pristojno živjeti. Dajmo šansu našoj zemlji da bude zemlja u kojoj živimo i mi i naša djeca! Plan 10 može biti uspješan samo ako svi zajedno radimo na njegovoj provedbi“, istaknuo je Suad Burić, predsjednik organizacije SDP BiH Brčko.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Izvor: Agencije

Pin It