SDS u Brčko Distriktu: “Brčko spona povezivanja istočnog i zapadnog dijela Republike Srpske”

SDS Brčko juče je u sali Gastro centar "Bakarni lonac" organizovao veliki politički skup članstva i simpatizera kojeg je svojim dolaskom uveličao kandidat za predsjednik Republike Srpske Vukota Govedarica kao i istaknuti predstavnici SDS-a iz izborne jedinice 6.

Sala brčanskog Gastro centra bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a procjenjuje se da je bilo oko 500 članova i simpatizera SDS Brčko.

Okupljenima se prvo obratio domaćin ovog velikog političkog skupa - povjerenik za brčanski SDS i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH - Mladen Bosić.

Bosić je u svom uvodnom govoru istakao da će Govedarica pobijediti u trci za predsjednika Republike Srpske i da u tom smislu maksimalno računa na podršku Srba iz Brčkog.

"Mi ove izbore u Brčkom gledamo sa posebnom pažnjom jer mi želimo da Brčko bude više dio Republike Srpske nego što je to danas i nećemo da ostanemo izolovano ostrvo" kaže Bosić i dodaje da je Brčko spona povezivanja istočnog i zapadnog djela Republike Srpske.

Bosić je u svom govoru naglasio da uvijek kada je teško i kada stranku napadnu sa svih strana - SDS uvijek nađe snage da se dalje politički bori.

"Žao mi je što se od nas rastao izvjestan broj naših članova u Brčkom, koji su bili istaknuti funkcioneri i želim im svaku sreću" - ističe Bosić i dodaje da se na muci poznaju junaci.

"Treba ostati čovjek i kada je dobro i kada je loše" - naglašava Bosić.

Prisutnima se obratio i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

“Večeras smo se okupili ne radi ličnih interesa, već radi jednog jedinog interesa svih nas – da slobodno, neustrašivo, na svojim imanjima širom Republike Srpske žive Srbi, dostojanastveno. A jedno od tih imanja zove se Brčko Distrikt”, rekao je Govedarica.

“Najveća pobjeda Srpske demokratske stranke jeste upravo Republika Srpska. Ta pobjeda je davno izvojevana, ali je data u ruke ljudima koji je vode onako kako je vode. Moja želja mi je da budem predsjednik svih građana – i onih koji mi neće dati glas. To mogu učiniti samo na jedan način. Zato, kada postanem predsjednik Republike Srpske, neću više biti predsjednik SDS-a. Samo tako mogu biti predsjednik svih građana. Tako nešto je prirodno, ali nažalost za tu prirodnost niko do sada nije imao snage”, rekao je Govedarica.

“Nastao sam iz naroda, zajedno sa narodom želim da radim na tome da pobijedimo one koji rade protiv naroda i protiv naše Republike Srpske. Spreman sam da napravim još jedan važan korak. Onog dana kada preuzmem dužnost predsjednika Republike Srpske i položim zakletvu, potpisaću još jedan dokument. Potpisaću dokument koji se zove neopoziva ostavka. U njemu će pisati da ukoliko moja imovina bude za 1 KM veća od redovnih primanja Predsjednika Republike, ta ostavka stupa na snagu. To je nešto što treba meni i još važnije, mojoj đeci”, dodao je predsjednik SDS-a.

On se osvrnuo i na nedavna politička dešavanja u Brčkom.

“Posebnu brigu posvetiću Distriktu Brčko i nikada, kao sadašnji predsjednik Republike Srpske, neću mirno posmatrati kako se Srbi u Brčkom svađaju i kako se zbog interesa nekih partija iz Federacije BiH, u nekim akciznim koalicijama, radi sve da bi razjedinili srpski narod u Brčkom. Srbi u Brčkom moraju shvatiti da su jedno, da su braća i sestre. Učiniću sve da se Srbi nikada ne dijele, ne samo u Brčkom, već i u čitavoj Republici Srpskoj”, rekao je Govedarica.

“Svi zajedno moramo iskoristiti ovu šansu, da svaki dan bude dan pobjede Republike Srpske. 7. oktobra desiće se još jedna politička bitka između onih koji na različite načine gledaju narod i našu Republiku Srpsku. To će biti borba poštenih protiv nepoštenih, odgovornih protiv bahatih, razumnih protiv samoživih. 7. oktobra znaćemo kojih u Republici Srpskoj ima više. Pozivam vas da zajedno Drpsku vratimo narodu! Da Srpsku izvedemo iz mraka i pokažemo da ima nade! To možemo zajedno uraditi. Vidim i uvjeren sam – sviće” poručio je Govedarica.

“Ja sam uvjeren da će SDS ostati najjača stranka u Distriktu i poslije oktobarskih izbora”, kazao je Govedarica, koji je i ovdje ponovio da će on i Ivanić, kandidati SzP, pobijediti na predstojećim izborima.

 

Izvor: eBrčko

 

Pin It