Uvjeren sam da će Glavni odbor SDS-a poništiti odluku o mom isključenju iz stranke

Poslanik u Skupštini Brčko distrikta Uroš Vojnović izjavio je da je uvjeren da će Glavni odbor SDS-a na sjednici 1. jula poništiti odluku o njegovom isključenju iz stranke, donesenu na prijedlog povjerenika brčanskog odbora SDS-a Mladena Bosića.

"Mom isključenju iz stranke nije prethodila procedura predviđena Statutom i Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti, niti su navedene činjenice kojima sam prekršio odluke SDS-a. Smatram da bi mi kao dugogodišnjem članu ove stranke, koji će to ostati u srcu bez obzira na sve odluke, trebalo omogućiti makar pravo na odbranu koje je priznato na svakom sudu", rekao je Vojnović Srni.

On je dodao da je uvjeren da bi u tom slučaju odluka SDS-a bila potpuno drugačija, jer bi se potvrdilo da je, u stvari, isključen voljom samo jednog čovjeka.
Vojnović je poručio da će u budućem političkom radu, bez obzira na sve odluke o njegovom stranačkom statusu, djelovati isključivo u interesu srpskog naroda u Brčkom.

Uroš Vojnović isključen je iz SDS-a nakon što se svojim potpisom pridružio poslanicima brčanske Skupštine koji su bili protiv smjene gradonačelnika Brčko distrikta Siniše Milića, uz obrazloženje da zbog toga nije slijedio politiku svoje stranke.

 

 
Izvor: /srna/

Pin It