Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao Dragana Ninkovića i Jovana Savića iz Brčkog

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom obilježavanja 28. juna, Vidovdana – krsne slave Vojske Republike, uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima, kolektivima i organizacijama.

Ordenom Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa i međudržavne saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije, predsjednik Dodik odlikovao je Vojsku Srbije, te Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo zdravlja Srbije.

Ordenom Krst Milosrđa za priznat dugogodišnji rad u zdravstvu i doprinos u razvoju zdravstvenih usluga, kao i liječenju pacijenata sa područja Republike Srpske, Dodik je odlikovao pukovnika Miroslava Vukosavljevića, zastupnika načelnika Vojnomedicinske akademije Beograd, i Dragana Ninkovića, specijalistu opšte hirurgije bolnice u Brčko distriktu BiH.

Za iskazanu ličnu hrabrost u borbi za slobodu Republike Srpske, predsjednik Republike odlikovao je Medaljom “Majora Milana Tepića” poručnika Vojske Republike Srpske iz Brčko distrikta BiH Jovana Savića.

Uručivanje odlikovanja upriličeno je u Palati Republike.

 

 

Izvor: Srna

Pin It