U Brčko Distriktu bilježena 28. godišnjica od osnivanja HDZ BiH

HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt obilježio je 28 godina od osnivanja stranke. Bila je to prilika da se članovi i simpatizeri stranke prisjete djelovanja kroz skoro tri decenije postojanja HDZ-a na ovim prostorima.

Obilježavanje 28. godišnjice od osnivanja HDZ BiH počelo je opijelom i polaganjem cvijeća na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u centru Brčkog. Govoreći o putu kojim HDZ ide već skoro 30 godina predsjednik brčanskog HDZ-a je podsjetio da sistem u vremenu kada je osnovan HDZ nije blagonaklono gledao na nove procese ali je uprkos tome opstao i traje i danas.

“Kroz 28 godina mi smo kroz  programe i politike koje smo nudili svojim biračima, hrvatskom čovjeku, uvijek dobivali dodatnu zadaću da ih štitimo i zastupamo njihove interese u institucijama vlasti. To činimo i danas i uvjeren sam da ćemo i na ovim općim izborima polučiti isto tako dobre rezultate kao i na prošlim. Raspoloženje stanovnika je takvo da očekujemo još bolje rezultate što HDZ-u daje obavezu da se još istrajnije zalaže i zastupa ono što hrvatski čovjek želi a to je da živi na svome na način koji on to želi” rekao je Anto Domić, predsjednik HDZ BiH Organizacija za Brčko Distrikt BiH.

Ono što Hrvati žele je, kaže Domić, da u domovini BiH vide svoju budućnost i da ne budu dovedeni u situaciju da budućnost gledaju u nekim dalekim državama. To su izazovi koji stoje pred onima koje je narod birao.

“Iznimno je važno da je HDZ jaka i da ima snage da zastupa Hrvate ne samo Brčko Distrikta nego i cijele BiH. Stanovnici Hrvati u BiH svojim glasanjem  daju zadaću i snagu HDZ-u da ih zastupa upravo zbog mnoštva institucionalno neriješenih pitanja koja se tiču i hrvatskog naroda. Hrvatski čovjek u HDZ-u vidi jedinu istinsku stranku koja zna, hoće i može naći odgovor kakav Hrvati žele” zaključio je Domić.

 

 

Izvor: BDC TV

Pin It