“Petljavine i oko trim-staze u Gradskom parku Distrikta: Sumnje na “pranje novca”

Savremena „trim-staza" koja se pravi u Gradskom parku u Brčkom do sada je trebala biti gotova, međutim do toga nije došlo, jer izvođači se pravdaju lošim vremenskim uslovima.

Građani Brčkog i ljubitelji trčanja koji čekaju već nekoliko mjeseci da „protrče" stazom pokazali su čuđenje što se radovi na ovom skupom projektu rade vikendom i to nedjeljom kada nema nikog na terenu od nadzora i drugih nadležnih organa.

Također, oni građani koji poznaju šta je trim-staza već duži period ismijavaju ovaj savremeni i skupi projekat, komentarišući crnu podlogu na stazi, širinu staze (160cm sa ivičnjacima), predviđena mjesta klupa za odmor i sl.

Još jedan detalj koji su građani primijetili jesu informacije koje se objavljuju u javnosti od strane nadležnih organa, te uočili niz pogrešno plasiranih informacija što je izazvalo još dodatnu sumnju u kompletan ovaj projekat i sumnju na „pranje novca".

Pored negativnih komentara od strane građana, ipak treba sačekati da se ovaj projekat završi koji već kasni kako bi se tek onda imao kompletan uvid u projekat.

Podsjećamo, Brčaci će prilikom trčanja moći uživati i u bogatom hortikulturnom uređenju što će pored postojećih stabala zasigurno povećati koncentraciju kisika i smanjiti utjecaj štetnih gasova od putničkih automobila koji prolaze u velikoj koncentraciji pored Gradskog parka.

Oni koji rade po 12 sati dnevno i više neće moći propustiti priliku da otrče nekoliko krugova oko parka, jer staza će biti vidljiva zahvaljujući osvjetljenjem.

Trim staza je širine 160 centimetara sa planiranom gumirano-plastificiranom podlogom i dužine 576m.

Na izgradnji trim staze i na hortikulturi kao i pješačkoj stazi i rasvjeti izdvojeno je oko 214.000 maraka.

Također, medicinski stručnjaci savjetuju trčanje što će mnogim Brčacima i Brčankama nakon fizičke aktivnosti stres biti smanjen.

 

 

 

 

Izvor: Info Brčko

Pin It
Print Friendly, PDF & Email