Novi rokovi i nova sredstva za završetak zaobilaznice

Skupština Brčko distrikta BiH je na današnjoj sjednici (30.07.), posljednjoj prije ljetne pauze dala saglasnost i na aneks ugovora za izgradnju zaobilaznice,  kojim je produžen rok na 15. maj 2019. godine, a kojim će se “upumpati” dodatna javna sredstva za završetak zaobilaznice.

Aneks će omogućiti, prije svega,  početak plaćanja podizvođačima za radove nakon isteka originalnog roka.

“Osnovne dvije stvari zbog kojih se pravi aneks su datum koji je istekao i iznos koji neće biti dovoljan” rekao je Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi Brčko”.

Miškić tvrdi da su procedure ispoštovane uz potrebne saglasnosti, te da je aneks najbolja odluka.

Uz ovaj aneks ugovora “objektivno završetak radova se konačno vidi i mislim da će do kraja godine najveći dio toga, u skladu sa aneksom, biti urađen. Objektivno, januar mjesec nije rok kada bi takav objekat trebalo završavati. Smatramo da dodatni rok u proljeće naredne godine će biti adekvatno iskorišten za lijepe, završne radove prije samog otvaranja”, istakao je Miškić

“Ako je tačno da je to posljednje izdvajanje ja ću biti sretan. Nadam se da ima dovoljno ozbiljnosti i u menadžmentu JP Putevi i kod samog direktora, da će odgovorno pristupiti svim poslovima u realizaciji ovog projekta. Čini mi se da rade ozbiljno i nadam se da će tako i ostati kako bi projekat obilaznice konačno vidjeli završen” rekao je Ivo Filipović, dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

Iako je bilo dosta diskusija oko ove tačke u okviru koje su gotovo svi učesnici istakli da je ovo amnestiranje odgovornih za “propuste”, ona je na kraju dobila ubijedljivu podršku prisutnih poslanika. Očigledno da se radilo o  javnom simuliranju kritike za već ranije dogovorenu podjelu političkog plijena.

 

E.U.
Izvor: BDC TV

Pin It