PDP sa kritike vlasti prešao na "obećanja" građanima

PDP za Distrikt i njeni članovi nunutar izvršne i zakonodavne vlasti, javno su obećali da će u narednom periodu učiniće maksimium kako bi realizacija posebno kapitalnih projekata bila uibrzana,prenosi Radio Brčko.

«Ovo ćemo provesti insitirajući prije svega na realizaciji samo onih kapitalnih projekata za koje su urađene sve neophodne predradnje, odnosno riješeni imovinsko pravni odnosi te osigurane građevinske dozvole» rekao je predsjednik Siniša Gović. U svom današnjem obraćanju novinarima Golić je naglasio da jesu za poboljšanje rada Razvojno- garantnog fonda Distrikta ali na način da se uvede jedinica za praćenje, medjunarodnih i drugih projekata iz pred pristupnih fondova EU, koju će činiti isključivo mladi i stručni ljudi koji znaju kvalitetno apliciratni na međunarodne tendere.

Što se tiče PDP, sadašnja Parlamentarna većina u Distriktu, djeluje kvalitetnije i ekspeditivnije od doskorašnje, te nema razloga da se bilo šta proširuje novim članicama, dodao je Golić, aludirajući na mogući, i poluzvanično najavljeni, ponovni ulazak NDP-a u koaliciju koja je na vlasti.

   Lijepo zvuče ova obećanja PDP.  No, građani su se obećanja već naslušali. Obećanja se moraju realizirati u praksi da bi imala smisla. Za sada, ništa od toga.

Stoga, tvdnja PDP-a da je sadašnja vlast kvalitetnija i ekspeditivnija od prethodne (vjerovatno zbog toga što je sada i PDP dio vlasti) pored toga što je demagoška, nije zasnovana na činjenicama.

No, budimo korektni i dajmo malo više vremena da PDP pokuša svoja obećanja pretočiti u djela.

 

 

M.L.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email