Napuštam ovu sjednicu, ne mogu više da vas slušam

Današnje (12. o9.18.) skupštinsko zasjedanje svelo se, nakon svečane zakletve koju su položili novi Koordinator Vlade Sead Šadić i šef Odjela za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Petar Vrhovac, na razmatranje Informacije o realizaciji kapitalnog projekta „Izgradnja vodovodne mrže na potezu Brod- Malezijski put u Brčko Distriktu BiH“, koju je predložio poslanik brčanskog SBB-a Halil Ljuca. Ova informacija, kroz diskusije koje su uslijedile, poprimila je prizvuke predizborne kampanje i pokazala još jednom sav jad i bijedu oficijelne brčanske političke scene.

   Takvo stanje najbolje ilustrira reakcija predsjednika Skupštine Eseda Kadrića koji je, vidno iznerviran diskusijama, rekao: „Napuštam ovu skupštinu, ne mogu više da vas slušam“.

   Nažalost mnogi građani Brčko Distrikta BiH ne mogu (nemaju gdje) napustiti Brčko Distrikt i moraju trpjeti posljedice vladavine jedne nestručne, neodgovorne i korumpirane vlasti u Distriktu.

    Jedna istinski ozbiljna tema, iza koje stoji podatak da oko 50% domaćinstava još uvijek nema vodu i elementarne komunalne infrastrukturne uslove za život, pretvorila se u politički obračun i predizbornu kampanju.

   Naravno, ne bez razloga. U Odjelu za komunalne djelatnosti, ali i u drugim  odjeljenjima Vlade, provode se policijske istrage, neki funkcioneri su pod istragom ili im se sudi, neki su osuđeni ili će biti osuđeni, mada se o tome u javnosti mnogo ne govori. Sve to je, najvećim dijelom, rezultat anonimnih prijava koalicionih partnera koji se međusobno obračunavaju.

   Sjednica je prekinut. Nakon pauze nije nastavljena jer nije bilo kvoruma...

  Bez obzira na ovo političko prostituisanje, radikalne promjene i istinska odgovornost za ono što godinama radi vlast u Brčko Distriktu još uvijek nije na vidiku, zaključio je jedan od poslanika.

 

M.O.
   

Pin It