Brčko je 1/1 upisano u grunt države Bosne i Hercegovine!

Na održanom skupu u Brčkom, poručeno je da je status Distrikta Brčko neupitan i da je on sastavni dio države Bosne i Hercegovine, a ne bilo kojeg od entiteta.

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH je poručio: „Brčko je 1/1 upisano u grunt Bosne i Hercegovine. To je strateški važan grad za našu državu. Brčko nije i više nikada neće biti dio bosanskohercegovačkog entiteta RS. Brčko je grad koji je oslobođen suvišne entitetske ili kantonalne uprave i to je recept za cijelu državu. Podjele i urušavanje međuljudskih odnosa huškačkim govorom potiču vladajuće strukture, kojim je u nedostatku ekonomske strategije to jedini način skretanja pažnje sa besperspektivnosti i sivila u koje je njihovom krivicom utonuo i ovaj  grad. Brčko zaslužuje da se oslobdi njihove vladavine, da profunkcioniše i da se razvija kao istinska multietnička sredina.

 

“

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je naglasio da SDP BiH posebnu pažnju posvećuje razvijanju ideje o jedinstvenoj državi građana i naroda koji dijele iste brige i interese: „U našoj državi izgleda da najgora kletva postaje: Dabogda vam SDA, HDZ, SNSD i SDS štitili nacionalne interese. Što se oni više pozivaju na narod, to je naroda u našoj državi sve manje. Što se oni više pozivaju na vladavinu na svom dijelu teritorije, to je sve manje vladavine prava i stabilnosti. Što se oni više pozivaju na ʹvitalnostʹ nacionalnih interesa, to nam naše najvitalnije stanovništvo, naši mladi, upornije bježi iz države, a stari ostaju u neizvjesnosti, bez ikakvih garancija u stabilnost penzijskog sistema. Naš cilj je da ih spriječimo. Naš cilj je da izgradimo državu po mjeri svih nas, u kojoj unutrašnje crte i razgraničenja ne utječu na prava i slobode naših građana i na njihovu mogućnost da žive dostojanstveno od svoga rada. U tome ćemo uz podršku građana i uspjeti.

“

Na skupovima su se obratili Mirsad Ahmetović, Ante Božić, Damir Hamidović, Suad Burić,Jasmin Krako, Admir Nuković, Jozo Barišić, Mujo Hasić,Sadik Ahmetović, Goran Sapardić, Enver Bijedić, Jasmin Imamović i Vojin Mijatović. Građanima su govornici poručili da je jedino glas za SDP-ove kandidate i za prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH glas za politiku koja gradi, približava ljude i kreira sigurno, stabilno i relaksirano društveno okruženje za sve građana Bosne i Hercegovine.

 

 
Izvor: (24sata.info)

Pin It
Print Friendly, PDF & Email