Završeno ponovno brojanje glasačkih listića u Distriktu bez obrazloženja o razlozima utvrđenih nepravilnosti (prevara)

“Izborna komisija Brčko distrikta BiH izvršila je danas ponovno brojanje glasačkih listića sa 41 biračkog mjesta u distriktu, potvrdila je za HIT televiziju predsjednik Komisije Andrea Mrkonjić”, prenosi rtvHIT.

“Ona je napomenula da je u skladu s Pravilnikom o načinu provođenja izbora u BiH, a u cilju hitnog objedinjavanja utvrđenih rezultata glasanja na provedenim Opštim izborima u BiH ponovljeno brojanje glasačkih listića iz 60 vreća.”

“Vreće su otvorene na osnovu naredbe centralne izborne komisije BiH, a po zahtjevu Izborne komisje Brčko distrikta, nakon što je aplikacija izbacila neslaganja, odnosno matematičke nelogičnosti u pogledu viška glasova koje ima kandidat u odnosu na osvojeni broj glasova političkog subjekta kome pripada. Drugi razlog je, što na pojedinim glasačkim mjestima ne odgovara zbir važećih i nevežećih glasačkih listića sa brojem prebrojanih listića u kutiji”, objasnila je Mrkonjićeva, a prenosi rtvHIT.

I ništa više od toga ne saopštava predsjednica Izborne komisije Distrikta. Ni riječi o tome kako i zašto je došlo do ovih nepravilnosti, ko je za to kriv i kad i kako će krivci odgovarati. Strašno. Svi subjekti (počinioci) ovih očiglednih prevara ostaju i dalje u igri. ???

 

E.U.

Pin It