Na pomolu nove koalicije i u Brčkom: NDP u Distriktu (Bogičević i Kojić) izrazio želju da ide u koaliciju sa SNSD-om

Nakon što su se pojedinci iz SDS i NDP opredijelili da idu u koaliciju sa vladajućom partijom u RS – SNSD na nivou Republike Srpske, ta saradnja se već počela manifestovati i u pojedinim opštinama.

Kako Srpskainfo, saznaje u Palama se uveliko pregovora o stoodstotnoj podršci odbornika NDP, PDP i SDS načelniku opštine, kako bi se konačno formirala stabilna skupštinska većina u ovoj lokalnoj zajednici.

– Do sada su odluke načelnika Boška Jugovića nailazile na podršku ovih odbornika, koje su zavisile od slučaja do slučaja. Međutim, nakon što je lider NDP Dragan Čavić prije nekoliko dana dao punu podršku novoj Vladi RS i lideru SNSD Miloradu Dodiku, na terenu su počeli pregovori i oko lokalnih koalicija – navodi naš izvor.

On ističe da se intezivno razgovara i da dođe do koalicije stranaka, odnosno opštinskih odbora SNSD sa pojedinim odborima SDS, NDP, pa čak i PDP.

Podsjeća da je ranije u vladajući SNSD u Palama prešao jedan odbornik iz SDS, dok sada očekuju da i preostali SDS-ovci, kao i PDP-ovci prihvate saradnju sa SNSD u ovoj opštini.

Istovremeno, u Brčko distriktu ubrzo bi moglo doći do inteziviranja saradnje SNSD i NDP.

Kako je ranije Srpskainfo objavila, članovi NDP u Distriktu su već izrazili želju da idu u koaliciju sa SNSD.

– Odbornik NDP nije dio skupštinske većine, ali smo do sada imali veoma konstruktivnu saradnju. Dobijali smo podršku za odluke koje smo predlagali Skupštini. Međutim, formalno još uvijek nismo razgovarali o ulasku NDP u skupštinsku većinu ili nekoj drugoj saradnji. Razgovora za sada nije bilo, ali to ne znači da ih neće biti u narednom preriodu – rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko Distrikta.

Podsjećamo da su nakon podrške lidera NDP Dragana Čavića i predsjednika SNSD Milorada Dodika o ulasku ove partije u novu vlast, pojedini opštinske odbori NDP poručili da ne podržavaju tu saradnju.

 

Izvor: srpskainfo.com

Pin It