Dotacija JP Komunalno za uklanjanje i zbrinjavanje pasa lutalica: Od sada bez pasa lutalica

Vlada Brčko distrikta BiH je danas usvojila Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o obavljanju djelatnosti od općeg interesa na prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo. Šef Odjela Zoran Gajić rekao je da se ova Odluka mijenja u pogledu iznosa sredstava, tako da se iznos sa nekadašnjih 100.000 KM penje na 220.000 KM.

„Radi se o dotaciji JP ‚Komunalnom Brčko‘ na temelju koje se ovom javnom poduzeću dodjeljuju obveze uklanjanja i zbrinjavanja pasa lutalica, kao i uklanjanje nusproizvoda životinjskog podrijetla s javnih površina te odštete u slučaju tužbi građana za ujede pasa lutalica. Kada se usvoji odluka od strane Skupštine, zaključuje se ugovor kojim će JP ‚Komunalno Brčko‘ preuzeti ove obveze, a samim tim nećemo više imati pse lutalice na ulici i bit će manje odštetnih zahtjeva“, pojasnio je Gajić" a prenosi bdcentral.net.

  S tim u vezi ovih dana svjedočimo o sve većem broju pasa lutalica na ulicama Brčko Distriktu i njihovom sve češćem napadu na prolazniku. Hajde da naivno povjerujemo g. Gajiću da nakon ove odluke više neće biti pasa lutalica na ulicama Distrikta???

 

E.U.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email