Pritvor šestorici uhapšenih zbog sumnje da su se na prostoru Distrikta bavili nabavkom i prodajom droga

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor šestorici uhapšenih prije tri dana zbog sumnje da su se na prostoru Distrikta i Maglaja bavili nezakonitom nabavkom i prodajom opojnih droga – saopštilo je Tužilaštvo Brčko distrikta.

Zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a za određen broj osumnjičenih i zbog mogućnosti uticaja na svjedoke, saučesnike, prikrivače na jučerašnjem ročištu Sud je mjeru pritvora odredio osumnjičenim M.M. (45), G.B. (26), A.B. (42), E.M. (33), R.K. (43) i M.K. (33).

– Tužilaštvo Brčko distrikta BiH naredilo je sprovođenje istrage protiv ukupno 11 lica lišenih slobode u okviru policijske akcije kodnog naziva “PARTI” zbog osnova sumnje da su od jula do novembra 2018. godine na prostoru Brčko distrikta i Maglaja, u međusobnoj saradnji kao i pojedinačno, vršili nezakonitu nabavku i distribuciju marihuane, amfetamina (tzv. speed) i kokaina. Sumnja se da su oni  nabavljali navedene opojne droge i u različitim ih količinama, lično ili posredstvom trećih lica, prodavali većem broju njima poznatih kupaca – stoji u saopštenju Tužilaštva.

Nakon određivanja pritvora prema šestorki, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u odnosu na svih 11 osumnjičenih usmjerenu na dokazivanje krivičnog  djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

Izvor: srpskainfo.com

Pin It
Print Friendly, PDF & Email