Kako se najlakše obogatiti: Umjesto u fabrike i škole sada djecu vode u skupštinske klupe

Predstavnici učenika svih osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta BiH danas su u sali za plenarna zasjedanja Skupštine simbolično zauzeli mjesta poslanika i održali prvu skupštinu mladih.

Ovaj događaj kao završnu aktivnost u okviru obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, u sklopu Sedmice tolerancije od 16. do 27. novembra, organizovala je Mreža ,,Promoviši pozitivno“ iz Brčkog koja okuplja 15 nevladinih organizacija, uz podršku Misije OSCE-a u BiH, saopšteno je iz Vlade Brčko Distrikta BiH.

Tokom jednosatnog zasjedanja učenici su članovima Vlade Brčko distrikta BiH na čelu s gradonačelnikom Sinišom Milićem i poslanicima Skupštine na čelu s predsjednikom Esedom Kadrićem te predstavnicima Policije postavili niz konkretnih pitanja koja su se odnosila na rješavanje problema s kojima se suočavaju.

   Naravno, ni djeca više nisu toliko naivna da vjeruju da će njihove probleme rješavati aktualna vlast u Brčko Distriktu. Shvatila djeca o čemu se radi i kako rješavati sopstvene probleme. Umjesto učenja u školama ili rada u tvornicama, skontali oni, treba iznaći način da se kupe glasovi i uđe u skupštinske klupe. Tada su svi problemi riješeni ili bar većina njih!!! Brčanski ogled za ugled, nema šta.

 

O.P.L.

Pin It