Domić o političkoj situaciji u Brčko Distriktu

Dogradonačelnik Distrikta Brčko Anto Domić u intervjuu za Večernji list govori o političkoj situaciji u ovom dijelu BiH te tome koliko su se posljednji izbori reflektirali na Distrikt Brčko.

Domić objašnjava način funkcioniranja vlasti u Brčkom. Osvrnuo se i na financijsku situaciju, zaduživanja te realizaciju kapitalnih projekata. Koliko se politička situacija u BiH reflektira na Distrikt Brčko i reflektira li se uopće?

- Brčko Distrikt ima svoj autonomni politički sustav koji poprilično autonomno funkcionira i nerijetko smo u situaciji da imamo političke mikrokrize u smislu usuglašavanja stavova i postizanja rješenja koja bi bila adekvatna za sva tri naroda koja žive na ovom prostoru. Neovisno o stanju na entitetskoj ili državnoj razini, u Brčkom je svojstveno da imamo pojedinačne političke nesuglasice i krize.

Puno je političkih subjekata koji participiraju u radu Skupštine Distrikta Brčko, pa samim tim je i donošenje odluka prilično komplicirano i otežano. Kao posljedice toga možemo očekivati češće određene političke nesuglasice koje ne možemo uvijek smatrati krizom. S vremena na vrijeme bude izvjesnih blokada prilikom donošenja nekih odluka, ali one se u pravilu za pregovaračkim stolom riješe.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/u-brckom-se-postuje-cak-i-nepisano-pravilo-o-preglasavanju-1287922 - www.vecernji.ba

Pin It
Print Friendly, PDF & Email