“Vodimo više računa o potrebama običnih ljudi u 2019”

Gostujući u Novogodišnjem programu Radio Brčko Distrikta BiH gradonačelnik Siniša Milić pozvao je sve čelnike vlasti da u novoj godini rade više u interesu stanovnika Distrikta.

„Nisam nezadovoljan onim što su ovdašnje vlasti postigle tokom minule godine jer bilo je tu niz projekata koje smo realizovali, no jasno je da smo mogli pa i trebali učiniti znatno više, s obzirom na objektivne potencijale Distrikta u pravnom, političkom pa i ekonomskom smislu.

No, 2019 nova je prilika svima nama da učinimo ovu godinu boljom od 2018. Sve je na nama jer mi smo specifična lokalna zajednica koja ima posebna ovlaštenja i mehanizme da sudbinu uzme u svoje ruke.

Stoga apelujem na sve nas koji obavljamo važne dužnosti u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da budemo malo odlučniji i u donošenju odluka koje su od opšteg interesa.

Ovdje posebno naglašavam potrebu da više vodimo računa o poziciji i potrebama običnih ljudi, odnosno da shvatimo da opšti interes, nužno, ne mora da sadrži i nekakve krupne stranačke interese“,  poručio je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, na Radiju Brčko Distrikta BiH.

Lijepo zvuči to što kaže gradonačelnik, kao što on i lijepo izgleda. No, šta stoji iza te ljepote???

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email