Vlada R Srpske i Vlada Srbije u 2018. uložile u Brčko Distrikt oko 4 miliona KM

“Iz budžeta Republike Srpske prošle godine je za projekte u Brčko distriktu izdvojeno oko 2.200.000 KM, rekao je ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić.

On je dodao da je obezbijeđena i donacija Vlade Srbije od milion evra, tako da je u Brčko distrikt u 2018. godini uloženo ukupno gotovo četiri miliona KM”, prenosi srpskainfo.com

“– Nastojimo da pomognemo da život građana u distriktu bude što kvalitetniji i u tom smislu su aktivnosti Vlade Republike Srpske bile vidljive svih prethodnih godina – rekao je Đokić novinarima u Brčkom gdje je danas svečano obilježen Dan Republike.

On je naveo da mu je posebno drago što se danas u Brčkom proslavlja Dan Republike Srpske, ističući da gotovo polovina stanovništva distrikta osjeća Srpsku kao svoju i želi da na ovaj način pokaže privrženost ideji Republike Srpske.

– Želim da podijelim iskren osjećaj radosti što zajedno sa predstavnicima Brčko distrikta, onima koji na poseban način osjećaju život Srpske, slavimo njen najvažniji praznik, a to je Dan Republike – rekao je Đokić”, a prenosi srpskainfo.com.

Nakon ovakve konstatacije gospodina Đokića, u čiju tačnost nama razloga da sumnjamo, postavlja se pitanja: da li su vlada Federacije BiH i Vijeće ministara BiH uložili koju KM u Brčko Distrikt BiH? Ako nisu, a izgleda da nisu, onda se nameće zaključak da je samo vladi R Srpskoj stalo do Brčko Distrikta BiH.

 

 

BF

Pin It
Print Friendly, PDF & Email