Vladini odjeli zapošljavaju na stotine stranačkih kadrova po ugovoru o privremenim poslovima; konkurs praktično ukinut

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj 61. izvanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Odjelu za obrazovanje za angažiranje 80 osoba nastavnika, stručnih suradnika i suradnika u nastavi po osnovi ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović kazao je da će osobe od ponedjeljka biti u učionicama i da se radi uglavnom o osobama koje su bile i prije angažirane dodajući da ne očekuje veće probleme u drugom polugodištu i da su spremni.

„Dočekujemo spremno i drugo polugodište kada je riječ o školskim objektima. Pojedini školski objekti uređivali su se tijekom raspusta, prijevoz je osiguran kao i gorivo za zagrijavanje objekata te ne očekujemo veće probleme“, kazao je Osmanović.

Članovi Vlade danas su usvojili Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje 25 izvršitelja u Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo za obavljanje posebnih poslova kao i Prijedlog odluke o opsegu i načinu vršenja ovlasti osoba angažiranih za integralnu zaštitu divljači i čuvanje lovnih resursa.

Predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Zoran Gajić kazao je da se potreba za angažiranje osoba javila kako bi se izvršio plan i realizirali svi projekti u predviđenom roku kao i zaštitila divljač i očuvali lovni resursi.

„Da bismo izvršili svoj plan predviđen za tu godinu potrebno je angažirati 16 osoba kako bismo poslove na vrijeme završili i realizirali sve projekte koji su predviđeni. Također, potreba se javila i za 9 izvršitelja lovočuvara. Kada se oni prime, bit će zaposlenici ovoga Odjela, a za sada je ovakav angažman potreban zbog zaštite divljači i čuvanja lovišta, nadgledanja i sl.“, kazao je Gajić.

Vlada Brčko distrikta BiH danas je usvojila i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje 5 izvršitelja u Odjelu za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove po osnovi ugovora o posebnim poslovima i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje 3 izvršitelja u Uredu gradonačelnika / Inspektorat po osnovi ugovora o posebnim poslovima.

 

Izvor: bdcentral.net

Pin It
Print Friendly, PDF & Email