Poštujete li bar malo građane koji vas plaćaju i grad kojim upravljate?

Nakon što je nedavno uputio apel vlastima Brčko Distrikta, kojim je izazvao značajnu pažnju javnosti, građanin Neđo Ilić se oglasio dopisom predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, upozoravajući na brojne nepravilnosti i pozivajući ih da se odgovorno ponašaju prema Gradu  kojim upravljaju.

Dopis objavljujemo u cijelosti, istovremeno pozivajući građane Distrikta da nam dostave svoja zapažanja o stanju u lokalnoj zajednici čiji su stanovnici.

 

„ Poštovani predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Distriktu Brčko, imate li ikakvog osjećaja prema građanima koji vas plaćaju i gradu kojim upravljate? Znate li za odgovornost? Jeste li baš toliko nestručni i nesposobni ili namjerno nastavljate uništavati sve što vrijedi u ovom gradu?

Pa pogledajte samo zgradu Vlade. Ploče na prilaznom platou su godinama oštećene i na to niko od nadležnih ne obraća pažnju. Hodnike ste pretvorili u skladišta. Veliki dio kancelarija je zadimljen i ispunjen mirisom luka i ćevapa... Ponašate li se tako i kod svojih kuća?

Šta je sa poslovnim prostorima u vlasništvu Distrikta? Najveći dio tih prostora, i to onih na najatraktivnijm lokacijama, u samom centru grada, je u stanju propadanja i ničemu ne služi osim za odlaganje smeća i stvaranje uslova za širenje zaraza. Jesu li u takvom stanju i vaša domaćinstva?

Pa zar je teško, od ionako prevelikog broja uposlenika u administraciji, angažovati njih nekoliko koji će svakodnevno obilaziti Distrikt i evidentirati probleme i nedostatke, a zatim i raditi na njihovom otklanjanju? Izvaljen saobraćajni znak, nakrivljene bandere, srušeno drvo, rupe na cestama, gomile smeća...

Poštovani predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Distriktu Brčko, da li je moguće da ste potpuno nezainteresovani za bilo kakve promjene na bolje za sve nas koji ovdje živimo?“

 

Neđo Ilić

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email