SDS: Milić prepustio izvršnu vlast Skupštini

Rukovodstvo brčanskog odbora Srpske demokratske stranke danas je održalo  konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na najnovija politička dešavanja u Brčko Distriktu ali u RS.

Povjerenik ove stranke u Brčko distriktu Mladen Bosić, na današnjoj konferenciji za  novinare, dotakao se najnovijih dešavanja na političkoj sceni Brčko distrikta, ali i izborne krađe koja je, po njegovom mišljenju, zabilježena na proteklim Opštim izborima prije svega u Distriktu tako da je tim povodom istražne radnje već preduzela i SIPA.

Dr. Lidija Ljubojević, poslanik Srpske demokratske stranke u Skupštini Brčko distrikta danas je izrazila negativan stav ove stranke oko najavljenog usvajanja Zakona o  platama zaposlenih u javnoj upravi koji, po njima, nije pripremljen sistematično i koji ne uvažava stepen obrazovanja i složenost poslova zaposlenika.

“Takođe i najavaljeno formiranje Zavoda za izgradnju Brčko distrikta ide na štetu srpskih interesa s obzirom da se njime uvodi paralelan centar moći kojim bi, kako je najavljeno, rukovodio Bošnjak što dovodi do novog debalansa”, rekao je dr. Milan Purić, poslanik ove stranke u Skupštini Brčko distirkta.

Na konferenciji za novinare ove stranke je još istaknuto da je opšti utisak javnosti da se u posljednje vrijeme epicentar odlučivanja odnosno političke moći seli sa pozicije  gradonačelnika na poziciju predsjednika Skupštine što je, prema njihovom mišljenju, do sad nezabilježena deformacija u funkcionisanju vlasti u Brčko distriktu.

 

 

Izvor: Radio BDBiH

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email