Saopštenje za javnost: 8. mart u sjeni dana Distrikta

Demokratska Fronta Brčko distrikta BiH danas je povodom Dana žena na Trgu Mladih našim sugrađankama ljepšeg pola dijelila karanfile i čestitala taj posebni internacionalni  praznik.

Još jednom im čestitamo na ustrajnosti te želimo da u bliskoj budućnosti osjete svoju pobjedu u ravnopravnosti i trajno postanu ono što zaslužuju. No u Brčkom njihova borba već devetnaestu godinu pada u sjenu praznika rođenja Brčko distrikta kao aneksa Dejtonskog ugovora kojim bi i one kao građanke ovog lijepo zamišljenog projekta bile na korak bliže svom cilju pa smo tom prilikom upriličili i anketu za sve građane na kojima su bila sljedeća pitanja:

-da li vidite svoju budućnost u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine?
-da li smatrate da je vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine  dovoljno radi kako bi omogućila ostanak mladih?
-da li je Brčko distrikt Bosne i Hercegovine nakon 19 godina postalo ono što ste očekivali?

Na našu anketu odgovorilo je nekoliko stotina građana Brčko distrikta BiH i većina njih je imalo negativan odgovor na pitanja iz Ankete, tačnije od njih 279 koji su učestvovalo u anketi, njih šest je afirmativno odgovorilo samo na prvo od tri postavljena pitanja.

Što nas dovodi do zaključka da ovdašnja Vlast ne poduzima ništa da bi njihovim sugrađanima olakšala ili uljepšala život u ovoj zajednici. Jedino šta čine jeste izvođenje predstave  u kojoj glume da nešto rade i tom prilikom prikriju način utroška ogromnih sredstava kojim Brčko distrikt raspolaže.

Moramo reći da smo zgroženi rezultatima ankete, očekivali smo da će većina građana reći da želi ostati u svom voljenom gradu. Sramotno je da se slavi godišnjica nečega što je trebalo da bude primjer uspjeha, smatramo da je nesposobnost i nerad Vlade Brčko distrikta dovela do toga da naši sugrađani bježe u bijeli svijet gdje nikada neće osjetiti da su pripadaju toj sredini.

Demokratska Fronta Brčko distrikta bi sigurni smo riješila neke od krucijalnih problema naših sugrađana, time bismo olakšala i uljepšali život u Brčko distriktu BiH. Vladi Brčko distrikta preporučujemo da krene u rješavanje istih a ukoliko ne znaju kako da to učine znaju ko zna i kome treba da se obrate.

 

 

Predsjednik OO Demokratske fronte Brčko distrikta BiH

                         Zijad Ražanica

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email