Saopštenje za javnost: Brčanska top lista političara sa najdužim političkim stažom

Za nedavno obilježen Dan Distrikta, 8. marta, naslušali smo se govora lokalnih zvaničnika o uspješnosti projekta Distrikt. Da li je sve to tako kako vlastodršci kažu, ili činjenice pokazuju sasvim suprotno?

Od dana uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, 8. marta 2000. godine, zaključno sa 2019. godinom, potrošeno je oko 4 milijarde KM. No, ako pogledamo u svoj novčanik, ili se okrenemo oko sebe, hoćemo li vidjeti u šta su otišla ova ogromna sredstva. Projekat „ogled za ugled“ doživio je punoljetstvo, ali ga još uvijek prate dječje bolesti. Odgovornost za ovo ne može se odvojiti od dužine koje su pojedinci proveli u vlasti. Koliko je čije učešće u „prodaji magle“ u odnosu na provedene godine u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti računajući i aktuelni mandat, može se vidjeti iz sljedeće tabele.

 

Ovom spisku nedostaje 4-5 imena onih koji trenutno ne obnašaju funkciju u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti, kao i 2-3 imena sudske vlasti, pa da se zna ko su „vladari“ Brčko distrikta u zadnjih 19 godina, ko je potrošio silna budžetska sredstva, a da grad i njegovi građani nemaju ništa od toga.

Da li su ovi brčanski kadrovi precijenjeni, odnosno preplaćeni, ocjenu mogu dati jedino građani Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

Predsjednik OO Demokratske fronte Brčko distrikta BiH

                          Zijad Ražanica

 

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email