Cirkus brčanske Vlasti se nastavlja: Korekcije Zakona o fiskalizaciji na vidiku

Gotovo svi zastupnici u brčanskom Parlamentu, tokom današnjeg prijepodnevnog dijela zasjedanja, učestvovali su u raspravi koja je imala za cilj utvrditi stepen provedbe procesa fiskalizacije na području Distrikta, a po osnovu usvojenog zakona, koji je ovdašnja skupština izglasala u oktobru mjesecu prošle godine.

Stavovi su se kretali od toga da su usvojena zakonska rješenja nedovoljno kvalitetna, do toga da se, inače, proces fiskalizacije u nekim segmentima u ovom trenutku, uopšte ne može provoditi.

„Direkcija za finansije, koja je zadužena za implementaciju zakona, isti je već počela provoditi. Imajući u vidu objektivne okolnosti još uvijek neće biti represivnih mjera prema obveznicima zakona, a sve izrečene primjedbe spremni smo i kroz podzakonska akta ugraditi u cijeli proces“, rekao je direktor Poreske uprave Miodrag Trifković.

Direkcija bi, kako je istaknuto, sve eventualne korekcije zakona, sublimirala u novu informaciju parlamentu, i to najdalje u roku od trideset dana, nakon čega bi ih skupština mogla ugraditi i u sam zakon, te ga tako praktično poboljšati.

 

Izvor: Radio BDBiH

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email