Milić kao Dodik: Za srpsko jedinstvo pod vodstvom SNSD-a

Član Glavnog odbora SNSD-a iz Brčkog Siniša Milić ocijenio je da bi u Distriktu trebalo uspostaviti što širu saradnju između svih srpskih političkih partija, a za predstojeće lokalne izbore formirati jedinstvenu srpsku listu.

Milić je izjavio Srni da će Opštinski odbor SNSD-a djelovati u pravcu objedinjavanja političkih aktera iz reda srpskog naroda, te da nijednim potezom neće narušavati odnose između srpskih političkih partija u Brčkom.

- Iz tog razloga ne želim ni da komentarišem optužbe na račun gradonačelnika i srpske vlasti iznesene na konferenciji za novinare SDS-a, koji je u posljednjih 10 godina bio dio vlasti u Distriktu i prema tome s nama dijeli odgovornost za sve dobro i loše u predstavljanju interesa Srba - rekao je Milić, koji je i gradonačelnik Distrikta.

Milić je objasnio da saradnja između srpskih političkih partija ne treba da bude protiv interesa i na štetu drugih naroda, ali smatra da će pomoći da se u potpunosti ostvare i zaštite interesi državljana Republike Srpske u Distriktu, kao i interesi Srpske u skladu sa Arbitražnom odlukom. - Iako je takva ideja teško ostvariva, trebalo bi učiniti sve da se za predstojeće lokalne izbore naredne godine formira jedinstvena srpska lista u Distriktu, što bi sigurno naišlo na odobravanje srpskog naroda u Brčkom - rekao je Milić.

On je objasnio da su političke prilike, odnosi i način organizovanja i funkcionisanja vlasti u Distriktu veoma slični onima na nivou zajedničkih institucija u Sarajevu.

 

Izvor: (SRNA)

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email