Reagovanje gradonačelnika Milića na saopštenje SDS-a: Nadam se da će SDS dobiti patriotski opredjeljeno rukovodstvo

Reagujući na današnje saopštenje iz SDS-a, gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, oštro je kritikovao pojedince koji su se, kako je rekao, domogli pečata informativne službe SDS-a u cilju lične promocije i borbe za prevlast u ovoj stranci.

''Žalosno je što ideju o svesrpskoj saradnji u Brčkom, neki pojedinci iz SDS-a, koji su se domogli pečata informativne službe, jer tamo organi stranke očigledno ne postoje, zloupotrebljavaju i devalviraju na najgori mogući način, i to u cilju unutarstranačke borbe za prevlast'', rekao je Milić.

Milić naglašava da ne želi da bude dio izborne kampanje SDS-a, ali očekuje da će da će SDS uskoro dobiti patriotski opredjeljeno rukovodstvo.

''Nadam se da će pobijediti volja srpskog naroda za jedinstvom i da će SDS dobiti patriotski opredjeljeno rukovodstvo i u lokalnom SDS-u, umjesto onih kojih smatraju da se legitimitet stiče otimanjem stranačkog  pečata i lažnim predstavljanjem kako govore u ime opštinske organizacije iako je svima već odavno jasno, da predstavljaju i rade  jedino za sebe'', rekao je Milić.

Milić je takođe podsjetio da su pojedinci iz SDS-a pokušali da sruše srpskog gradonačelnika u Brčkom, ali im to nije pošlo za rukom.

''Naravno da su pojedinci iz SDS-a, pokušali da sruše gradonačelnika, i to zna cjelokupna javnost. Naravno da je dio SDS-a, tačnije pojedinci  koji su  se odmetnuli od naroda, opstruisao proširenje Bulevara mira, punih 10 godina, naravno da su takvi pojedinci energično bili protiv gradnje obdaništa sredstvima Srbije u naselju Ilićka, i  na kraju, što je cjelokupna javnost i vidjela, naravno da su pojedinci iz SDS-a na Skupštini distrikta glasali  protiv zaključka o odvozu smeća sa Ilićke i to samo zato jer su ti projekti bili predloženi i vođeni od strane srpskih kadrova iz drugih stranaka'', naglasio je gradonačelnik Milić.

Milić je ustvrdio da je najveći debalans u zapošljavanju i to u obrazovanju koje je, po njegovim riječima i najosjetljivije, nastao upravo u vrijeme SDS-ovih ministara obrazovanja - njih trojice ili četvorice!?

''Uprkos svemu, i dalje smatram da nam je jedinstvo neophodno, i da stranački i svi drugi interesi, treba da budu podređeni interesima našeg naroda i lično ću učiniti sve da do toga i dođe'', zaključio je gradonačelnik Milić.

 

Izvor: eBrcko

 

Veza:

Саопштенје за јавност СДС-а

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email