U strahu goleme oči: Ko će hapsiti kriminogene i korumpirane političare u Brčko Distriktu?

Kako javlja Radio Brčko Distrikta BIH “do zastoja u radu Skupštine jučer je došlo nakon konsultacije oko tačke „Imenovanje v.d. direktora Ureda za borbu korupcije“,  koju je predložio Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

On je pojasnio da je Zakon precizirao pristupanje ovoj aktivnosti u roku od 30 dana nakon obezbjeđivanja finansijskih pretpostavki.

Tokom konsultacija nije bilo dogovora oko izbora kandidata za ovu funkciju, tako da konsultacije moraju biti nastavljene. Kadrić je kazao da se rješenje mora naći jer je Skupština u svom radu pronalazila rješenje i kod daleko delikatnijih situacija.”

   Mada i djeca u Brčkom znaju da će nova Kancelarija za prevenciju korupcije biti samo “papirnati zmaj”, jer ona ni organizaciono, ni kadrovski, ni normativno ne predstavlja opasnost za brčanski kriminal i korupciju, ipak, u strahu su goleme oči. Kada vam je nečista savjest, bojite se i svoje sjene.

  Zbog toga bi svaka od vladajućih političkih stanaka  voljela do novi šef Kancelarije za prevenciju korupcije bude iz njihovih redova. Za ne daj Bože. U Brčko Distriktu se nikada ne zna ko vam radi o glavi, pa bili to i koalicioni partneri.

 

E.U.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email