Procedura nabavke CT aparata u Brčko Distriktu traje dvije i po godine

Nakon što je nedavno Vlada Brčko distrikta na vanrednoj sjednici od nadležnog odjeljenja za zdravstvo i JZU „Zdravstveni centar Brčko“ zatražila da hitno predloži mjere za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite na prostoru Distrikta, u ovoj ustanovi su sačinili listu sa oko 60 mjera, koje su predstavili na konferenciji za štampu.

Tim povodom Dušan Stokić, direktor brčanske bolnice je istakao da Distrikt nema zdravstvenu politiku, strategiju razvoja i da nedostaju standardi i normativi na kojima je Fond zdravstvenog osiguranja radio prije nekoliko godina, ali da su ponuđena rješenja bila suviše restriktivna.

- Bilo bi nam lakše da je Odjeljenje za zdravstvo donijelo neophodne dokumente kao što je strategija razvoja zdravstva koja bi obuhvatala sve bitne segmente razvoja u pogledu prostora, opreme, kadrova i  finansija sa dinamikom realizacije. Da smo imali taj plan izbjegle bi se neželjene situacije kao što je nabavka CT aparata koja je pokrenuta tek nakon što je aparat u potpunosti stao - rekao je Stokić i podsjetio da procedura nabavke CT aparata traje dvije i po godine.

Dugo je na čekanju i informatizacija za koju je obezbijeđeno 4,5 miliona maraka, ali za čiju je realizaciju nedostajala projektna dokumentacija.

 

Izvor: Blic

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email