Brčanski Parlament i naredne srijede o vd. direktoru Kancelarije za borbu protiv korupcije

Posljednja sjednica brčanske Skupštine, započeta prije petnaest dana, prekinuta je jer parlamentarna većina nije usaglasila prijedlog za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije u Distriktu.

„Zapeli smo na ovom pitanju no vjerujem da će ono biti razriješeno najkasnije na nastavku zasjedanja za sedam dana. Za sada smo sve odložili kako bi još jednom izanalizirali hoće li i u kojoj mjeri i kod ovog postavljenja biti ispoštovan princip „4-4-2“ koji je nezvanična formula i za kadrovska pitanja u Distriktu“, rekao je dopredsjednik ovdašnjeg parlamenta Ivica Filipović.

Suštinski, a kako nezvanično doznajemo, pozicija prvog čovjeka Kancelarije, odnosno vd. direktora, još ranije je usaglašena. Treba da pripadne Bošnjacima, koji su, opet kako se doznaje, imali i konkretan prijedlog za vd. direktora u imenu Muje Hadžića.

No, dio parlamentarne većine iz reda Srba, stavio je „malu rezervu prema tome“, pa je u opciji i eventualno rotiranje ove, za poziciju šefa Jedinice za implementaciju EU projekata, koja pak, prema ranijim dogovorima, pripada Srbima.

 

Izvor: Radio BDBiH

 

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email