Supervizor Skenlan razgovarao sa Admirom Nukovićem (BDP), Inom Pamukčić-Karagić (SBB) i Sinišom Golićem (PDP)

Supervizor za Brčko Majkl Skenlan juče je boravio u radnoj posjeti Distriktu. Bila je ovo prilika da se još jednom susretne sa predstavnicima vlasti, ali i privrednicima, te čuje njihova razmišljanja o aktuelnom trenutku u Distriktu, te iznese i svoje stavove i prijedloge, kao i  konkretne instrukcije.

„Međunarodna zajednica uopšte, a i sam supervizor, nisu zadovoljni razvojem situacije u Distriktu, posebno privrednim jačanjem ovog područja, te je na vlastima da hitno, a najdalje do kraja godine, naprave konkretne pomake u ovom smislu, što podrazumijeva i izmjene odgovarajuće zakonske regulative“, rekla je, jedan od aktera razgovora, predsjednica SBB Brčko Ina Pamukčić-Karagić.

Supervizor je o istoj problematici, odvojeno razgovarao, i sa zastupnicima u brčanskom Parlamentu Sinišom Golićem i Admirom Nukovićem. Osim toga susreo se i sa čelnicima Privredne komore, a prilikom razgovora sa menadžmentom JP „Komunalno“, izrazio je spremnost da se i lično angažuje oko kvalitetnijeg i dugoročnijeg rješavanja pitanja napajanja električnom-energiom Brčko Distrikta BiH.

 

Izvor: Radio BDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email