FISKALIZACIJA U BRČKO DISTRIKTU TEMELJ ZA BOLJU BUDUĆNOST

Supervizor za Brčko distrikt BiH Majkl Skenlan smatra da je fiskalizacija u Brčkom značajan korak u postavljanju temelja za bolju budućnost i borbu protiv sve češćeg mišljenja da jedino imigracija može obezbijediti bolju budućnost.


“Fiskalizacija u Brčko distriktu biće završena ovog mjeseca i čestitam Direkciji za finansije distrikta za uložene napore”, rekao je Skenlan, nakon sastanka sa šefom Direkcije za finansije Matom Lučićem prilikom dvodnevne posjete Brčkom.

Skenlan je istakao da će fiskalizacija ojačati vladavina prava, izjednačiti uslovi za poslovanje i obezbijediti da uporedo sa rastom privatnog sektora precizno budu utvrđeni novi nivoi potrošnje za eventualna buduća podešavanja koeficijenta za raspodjelu prihoda”, saopšteno je iz OHR-a.

Supervizor je nastavio redovne konsultacije sa predstavnicima vlasti u Brčkom, naglasivši značaj usvajanja novog zakona o budžetu nakon ljetne pauze, da bi se obezbijedilo da finansiranje bude transparentno, svrsishodno i u službi unapređenja bezbjednosti, javnih usluga i ekonomskog rasta.

 

(Srna)
Izvor: swot.ba

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email