Hitan sastanak vladajuće većine: Neki kapitalni projekti ne mogu čekati

Brčanska parlamentarna većina, iako je zvanično, u augustu kolektivni godišnji odmor, održala je radni sastanak na kojem je bilo riječi o ubrzavanju provođenja, na terenu, značajnih infrastrukturnih projekata u Distriktu.

„Sastanak je inicirao predsjednik skupštine Esed Kadrić, a konkretno smo sa šefovima vladinih odjeljenja dogovorili da, u roku od sedam dana, predlože koje promjene unutar zakonske regulative trebamo načiniti u septembru, kako bi započela izgradnja već usaglašenih projekata kao što su kružni tokovi u gradu, zatim radovi na glavnom transportnom cjevovodu ili izgradnja multifunkcionalne dvorane“, rekao je podpredsjednik skupštine, Ivo Filipović.

Za projekat kružnih tokova u gradu već je osigurano oko milion, a primjerice za multifunkcionalnu sportsku dvoranu, više od šest miliona maraka budžetskih sredstava.

Inače, nakon konsultacija koje će uslijediti naredne sedmice, novi sastanak parlamentarne većine planiran je u srijedu 23. augusta.

U svakom slučaju, ono što je ranije i najavio predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić, unatoč činjenici da je mjesec godišnjih odmora i nema plenarnog zasjedanja, zastupnici parlamentarne većine će u i augustu imati pune ruke posla, kako bi već prva skupštinska sjednica, poslije odmora, zakazana za 11. septembar, bila što efikasnija.

 

Izvor: RBDBIH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email